tisdag 10 december 2019

Tisdagstrion: Litteraturpristagare

Idag, den 10 december, är det Nobeldagen, vilket har inspirerat till ämnet för veckans tisdagstrio: "Litteraturpristagare". Men trion behöver inte alls handla om just Nobelpriset, utan vilka litteraturpristagare som helst går bra.

Tolka temat på valfritt sätt, tipsa om tre böcker och lämna en länk så att vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips. 


Jag vill gärna tipsa om en vinnare av Augustpriset, en Nobelpristagare och en bok som vunnit det brittiska Bookerpriset.

1. 2017 års vinnare av Augsutpriset för bästa barn- och ungdomsbok var Sara Lundbergs Fågeln i mig flyger vart den vill. Boken skildrar konstnärinnan Berta Hanssons måleri och barndomsår, och illustrationerna är helt fantastiska.

2. Nobelpriset gick år 2014 till fransmannen Patrick Modiano. Jag har sedan dess läst flera av hans böcker och har gillat dem alla. Till trion väljer jag Nätternas gräs, som är inspirerad av året då Patrick och hans lillebror bodde hos en grupp kvinnor i en liten by utanför Paris, medan deras mamma var på turné med sitt teatersällskap.

3. Till sist, The God of Small Things av Arundhati Roy som vann Bookerpriset redan 1997. Boken handlar om tvillingarna Rahel och Estha som växer upp i indiska Kerala. En riktigt bra bok. 

18 kommentarer :

  1. Har inte läst någon av dessa, men Arundhati Roy är jag lite nyfiken på. Här är mina tre pristagare https://bokslut.blogspot.com/2019/12/tisdagstrion-litteraturpristagare.html

    SvaraRadera
  2. fina intressanta böcker, här mina:
    http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/12/litteraturpristagare-tisdagstrio.html

    SvaraRadera
  3. The God of Small Things tyckte jag mycket om
    https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/12/10/tisdagstrion-v-50-litteraturpristagare/

    SvaraRadera
  4. Fin trio. De små tingens gud har jag läst och nätternas gräs ska jag läsa som en av nästa års hyllvärmare.

    SvaraRadera
  5. Glömde naturligtvis länken.
    http://mosstanten.se/2019/12/10/litteraturpristagare-tisdagstrion/

    SvaraRadera
  6. Jag har inte läst dina än. http://eggetbok.blogspot.com/2019/12/tisdagtrio-vecka-50-litteraturpristagar.html

    SvaraRadera
  7. https://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2019/12/10/tisdagstrion-litteraturpristagare/ Inga Nobelpristagare. Fast jag vet egentligen vilka som skulle hamna i en sån trio också för mig..

    SvaraRadera
  8. Här är mina :)

    https://vargnattsbokhylla.blogspot.com/2019/12/tisdagstrion-litteraturpristagare.html?m=1

    SvaraRadera
  9. Har inte läst någon av böckerna i din trio, men Arundhati Roys bok finns oläst i min bokhylla. Mina litteraturpristagare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/12/tisdagstrion-vecka-50.html

    SvaraRadera
  10. Modiano läste jag när han fått priset, den indiska har jag gett upp hoppet om ... Här är mina: https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2019/12/prisvart.html

    SvaraRadera
  11. The God of Small Things försökte jag läsa för flera år sedan, men det var visst inte min grej. Tack för tipset om de andra!

    Här är min trio: http://evelinareads.blogspot.com/2019/12/tisdagstrio-litteraturpristagare.html?m=1

    SvaraRadera
  12. Jag har bara läst en bok av Modiano, De dunkla butikernas gata, och tyckte inte alls om den. Så olika kan det vara. Här är min trio:
    https://skrivrobert.blogspot.com/2019/12/tisdagstrion-litteraturpristagare.html

    SvaraRadera
  13. Din första bok där är jag lite nyfiken på :) https://fannysjournal.com/2019/12/10/tisdagstrion-litteraturpristagare/

    SvaraRadera
  14. Här är min trio

    https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/12/tisdagstrion-litteraturpristagare.html

    SvaraRadera
  15. tre fina val du gjort. här kommer mina: https://mrscalloway.blogspot.com/2019/12/vecka-50-litteraturpristagare.html

    SvaraRadera
  16. Modiano och Roy har jag läst, men inte Lundbergs. Här är mina: https://scyllashylla.blogspot.com/2019/12/tisdagstrion-litteraturpristagare.html

    SvaraRadera
  17. Tack för tipsen.
    Här kommer mina:
    https://lenasgodsaker.blogspot.com/2019/12/tisdagstrion-litteraturpristagare.html

    SvaraRadera
  18. Har inte läst någon av dina. Tack för tips! Här finns mina: https://cinnamonbooks.se/2019/12/10/tisdagstrion-litteraturpristagare/

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...