onsdag 4 juni 2014

Bokfrågan: om sommarens läsning

Det är något speciellt med tanken på sommaren och alla böcker man planerar att läsa, och om detta handlar bokfrågan den här gången.
 
När jag tänker på sommar och läsning ser jag först en hängmatta framför mig (fast egentligen äger jag ingen hängmatta). Jag tänker också på långa dagar på stranden med en noga utvald pocket (fast egentligen tycker jag inte om att läsa i solen, för det blir för varmt). Jag tänker också att jag har massor av tid till att läsa, för det är ju ändå SEMESTER (fast egentligen vet jag med mig att jag troligen kommer att läsa mindre än vanligt, eftersom jag gör så många andra roliga saker på sommaren).
 
Hm... Blir det då inga sommarläsningsplaner för mig alls? Jodå, det blir det!
 
Jag hoppas hinna läsa flera romaner som utspelar sig i Cornwall och i grevskapen runtomkring. Dit ska vi åka på semester, och jag gillar att läsa böcker som utspelar sig på platser jag besöker.
 
Porthcumo beach i Cornwall
 
Jag tänker att jag ska hinna läsa om både Northanger Abbey och Persuasion av Jane Austen (utspelar sig delvis i städerna Bath och Lyme Regis), jag vill läsa Jamaica Inn av Daphne du Maurier (ett värdshus som än idag ligger i utkanten av Bodmin Moor), och jag vill gärna läsa något om Kung Arthur och hans riddare (Cornwall är fullt av platser som finns med i legenderna).
 
 
Om du vill vara med i bokfrågan, ska du alltså svara på följande fråga:
 
Vilka böcker planerar du att läsa i sommar?
 
Om du svarar i ett eget inlägg, glöm då inte att också lämna en länk här, så att vi andra hittar till din blogg!
 
 

12 kommentarer :

 1. Här kommer en liten sommarplan. http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.se/2014/06/bokfragan-sommarlasning.html

  SvaraRadera
 2. Jag skrev just ett inlägg om sommarläsning! Sen hittade jag hit och såg frågan. Här är min plan/tanke/önskan eller något :) http://emmashylla.blogg.se/2014/june/lasplan-sommar-2014-2.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det passade ju bra! Jag gillar dina läsplaner :-)

   Radera
 3. Virginia Woolf vistades väl mycket i Cornwall? låter som trevliga sommarplaner. och det är alltid roligt att läsa skönlitteratur om/från platser man besöker. jag återkommer med sommarläsningsplaner

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gjorde hon. Jag har plockat fram hennes "Sketch of the past" ur Moments of Being, som också är tänkt att få plats i sommarläsningen. Ser fram emot att läsa om dina sommarläsningsplaner!

   Radera
 4. Å, Cornwall, så trevligt! Jag blir helt avis.

  Många av feelgood-författaren Rosamunde Pilchers böcker utspelar sig (delvis) i Cornwall, t.ex. Snäcksamlarna och Vägen hem. Trevliga böcker, tycker jag. Te och rosor. Se bara upp så att du inte får en av de skotska i stället, om du vill prova. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips! Har aldrig läst något av Pilcher hittills, och kände faktiskt inte till Cornwall-kopplingen.

   Radera
 5. Jag har nu specificerat mina sommarplaner lite

  http://dengladaforsokskaninen.blogspot.se/2014/06/bokfragan-om-sommarens-lasning.html

  SvaraRadera
 6. mina läsplaner (just nu i alla fall)
  http://mrscalloway.blogspot.se/2014/06/bokfragan-sommarlasning.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fler härliga läsplaner! Tack för många bra boktips!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...