onsdag 27 januari 2016

Läs en novell: The Dog that Roared

Vi har en love affair tillsammans, jag och London. Jag älskar staden och när jag är där känns det i alla fall som om London älskar mig. Så när jag letade efter en novell att läsa till nr. 6: "Läs en novell som har namnet på en stad i titeln" tänkte jag att  The Time Out Book of London Short Stories kunde vara en bra bok att börja med.

Resultatet blev att jag inte hittade något till nr. 6, men väl till listans nr. 10: "Läs en novell som handlar om ett djur."  Nicola Barker har skrivit "The Dog that Roared" som faktiskt är en ganska annorlunda novell.

Berättelsen inleds med att Stella, en ung kvinna iklädd sportiga lila kläder, sitter på tunnelbanans District Line tillsammans med sin pojkvän Russell. Han arbetar på Earl Court's Arena och har fått fribiljetter till en hundutställning som äger rum där. Han tar med sig Stella dit men hon är  måttligt road över att tillbringa dagen bland alla konstiga hundar och deras ägare. Medan Russell diskuterar med en kollega var allt hundbajs som produceras under en utställningsdag tar vägen, vandrar Stella iväg på egen hand. Hon kommer till sektionen för småhundar och möter en minst sagt ovanlig chihuahua med namnet Rosetta Vine Bloom Moritz...

Novellen är överraskande och inte helt lätt att komma underfund med (fast visst anar man och kanske önskar ännu fler likheter mellan Stella och hunden...).  Samtidigt är den humoristisk. Till exempel genom konstateranden som: "Others queued for hot dogs, completely oblivious to the irony."


Författare: Nicola Barker
Titel: "The Dog that Roared"
I samlingen: The Time Out Book of London Short Stories
Utgivningsår: 1993
Antal sidor: 5
Förlag: Penguin2 kommentarer :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...