onsdag 6 juli 2016

The Children Act

Ian McEwans roman The Children Act är läsning när den är som allra bäst. I denna tunna volym lyckas författaren förflytta läsaren rakt in i ett gripande rättsfall, samtidigt som ett djuplodande porträtt av huvudpersonen målas upp. Inte ett ord känns överflödigt.

Fiona Maye är hovrättsdomare och specialiserad på familjerättsfrågor. Hon ställs inför ett svårt dilemma när en pojke som är Jehovas vittne vägrar ta emot en blodtransfusion för att bota sin leukemi. Fiona måste avgöra i ett fall som bokstavligen kan betyda skillnaden mellan liv och död.

Samtidigt som hon avgör rättsfall kring andras familjeproblem, håller hennes eget äktenskap på att gå i kras. Hennes man vill ha en älskarinna och Fiona tvingas rannsaka sig själv, sitt förhållande och sin framtid.

The Children Act är en spännande bok och den är också oerhört välskriven. Fiona framträder som mycket mänsklig med både sina framgångar och sina svagheter, och precis som i verkligen livet finns det ibland inga enkla svar på frågorna.


Titel: The Children Act
Författare: Ian McEwan
Utgivningsår: 2014
Förlag: Vintage
Antal sidor: 213

2 kommentarer :

  1. Just den här boken lyssnade jag på som engelsk ljudbok och den var så bra inläst! En riktigt bra roman som har allt, synd att man inte har hört så mycket om den. Jag lyssnade på McEwan på mässan och han är en i sina bästa romaner helt glimrande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är mycket förtjust i Ian McEwan och skulle gärna lyssna till honom nån gång!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...