onsdag 4 oktober 2017

Nobelspekulationer

Imorgon är det dags för Sara Danius, Svenska Akademiens ständiga sekreterare, att öppna dörrarna i Börshuset och tillkännage vem som har tilldelats 2017 års Nobelpris i litteratur.

Så vem blir det då?

Spekulationerna är som vanligt många. Aftonbladets kritiker nämner till exempel Ngugi Wa Thiong'o, Mircea Cartarescu och Adonis.

Hos Bra Odds.com kan man följa vilka författare som just nu har högst och lägst odds. Haruki Murakami tror flest spelare på (som vanligt?), följt av just Ngugi Wa Thiong'o och Margaret Atwood. Riktiga högoddsare på bettingsidorna är Kayne West, Donald Trump och George R.R. Martin.

Också annat Nobelrelaterat dyker upp. På Kulturnytts sida på Sveriges Radio kan man göra ett roligt Quiz: "Vilken Nobelpristagare fick vilken nominering?"

Vem tror jag på?

Jag hoppas att 2017 års Nobelpris i litteratur går till Margaret Atwood.

8 kommentarer :

 1. Jag upplever att det alltid går till någon jag inte väntat mig. Så jag vågar inte chansa, haha. Har trott på Murakami i flera år som många andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är inte lätt att tippa rätt :-)

   Radera
 2. Jag har inte läst något av Atwood, men jag håller en tumme för Ngugi wa Thiong'o.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade också varit en värdig vinnare!

   Radera
 3. Atwood är en utmärkt och mångsidig författare som borde fått priset för många år sedan. Ngugi wa Thiong'o troddejag på förra året. Chimamanda Ngozi Adichie?
  eller varför inte Olga Tukarczuk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller kanske nåt - för en själv - helt nytt författarskap att se fram emot :-)

   Radera
 4. Jag hoppades också på Atwood...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...