onsdag 21 mars 2018

His Dark Materials

Från Lyras Oxford, rör jag mig nu också mellan andra parallella världar, tillsammans med Lyra, hennes vän Will, häxan Serafina Pekkala, aeronauten  Lee Scoresby och många andra fascinerande karaktärer.

Northern Lights och The Subtle Life är del ett och två i Philip Pullmans mästerverk, trilogin His Dark Materials. Nu har jag snart läst ut The Subtle Knife och har tänkt att jag ska pausa innan jag ger mig på sista delen, The Amber Spyglass. Men vi får väl se hur det går med det. Det är nämligen oerhört svårt att slita sig från de här böckerna.

Jag fick med mig boxen från en resa till just Oxford för flera år sedan, och anledningen till att jag började läsa dem just nu är för att det i slutet av förra året kom ut en bok till, La Belle Sauvage, som utspelar sig tio år före Northern Lights. Den vill jag också läsa.


4 kommentarer :

 1. Pullmans trilogi är ju så bra. Jag bodde i Oxford när böckerna kom ut och jag och mina huskompisar jagade runt på jakt efter alla platser han skrev om. Kul att du också gillar (och har varit där)! Den senaste boken har jag inte heller hunnit läsa ännu, men den ligger i min att läsa i mars/april-hög. Hinner du före får du gärna berätta vad du tyckte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du också gillar! Vi får se vem som hinner först med den senaste :-)

   Radera
 2. Men åh vad jag älskar den serien. Jag lyssnade på den, med Lena Nyman som inläsare. Fantastiskt! Och 'La Belle Sauvage' lyssnade jag på i början på året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den jättebra! Visste inte att det var Lena Nyman som läste in.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...