söndag 8 september 2019

Kristianstad Bokfestival 2019

Torsdag till lördag den här veckan har det varit Kristianstad bokfestival. Årets tema var "Genom dina ögon" och programmet var som vanligt imponerande. Att tillbringa några timmar i mysiga Kulturkvarteret är också trevligt, bara det.


Allra roligast tyckte jag det var att lyssna på Emma och Lisen Adbåge, aktuella just nu med Folk: Främlingar och vänner - nån du kanske känner, en diktbok för barn som de skrivit och illustrerat tillsammans:


Jag lyssnade också på Göran Greider när han läste ur sin nyutkomna diktsamling En av dessa morgnar ska du stiga upp sjungande: självbiografiska sviter:


Aase Berg var också på bokfestivalen och vi fick både höra stycken ur hennes kommande bok och ett längre inslag om Haggan, som jag verkligen blev sugen på att läsa: 


Bokbussen var förstås på plats:


På förhand var Lina Wolff den författare jag sett mest fram emot att lyssna på, och jag blev inte besviken. Jag tyckte mycket om hennes De polyglotta älskarna som vann Augustpriset 2016, och nu ser jag fram emot att läsa hennes senaste roman, Köttets tid:6 kommentarer :

 1. Kristianstad Bokfestival kände jag inte till. Det händer nog väldigt mycket i den svenska bokvärlden och det är verkligen roligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är kul att det finns bokfestivaler också i mindre städer!

   Radera
 2. Där var jag också! En väldigt trevlig bokfestival tycker jag. Greider och Aase Berg gjorde mig nyfiken på deras böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du också var där! Håller med, både Greiders och Bergs böcker lockar.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...