fredag 10 januari 2020

Kaffepaus à la Barbro

Sagan om den lilla farbrorn av Barbro Lindgren är verkligen en söt historia, även om innehållet också har en allvarlig ton.

Boken handlar om den snälla lilla farbrorn som är mycket ensam. De andra tycker han är för liten och att han ser för dum ut, så ingen vill vara med honom. De andra gubbarna sätter till och med krokben på honom när han kommer gående.

Den lilla farbrorn sätter upp lappar på träden: "LITEN ENSAM FARBROR SÖKER EN VÄN." Men ingen kommer trots att han väntar i tio dagar och tio nätter.

Farbrorn slumrar till på trappen där han väntar, och tack och lov kommer då räddningen i form av en hund som lägger sin kalla nos i hans hand.

Jag gillar berättelsens tema, de fina illustrationerna av Eva Eriksson, och jag jag tycker om hur skildringen av årstiderna finns där i bakgrunden.

Boken passar fint till en kopp kaffe - den är egentligen tänkt för mindre barn och har bara 53 sidor luftig text och många illustrationer. Jag kan nu också pricka av min första bok till utmaningen 3 x 3 under 2020, där tre böcker av Barbro Lindgren utgör ett av mina teman.


Titel: Sagan om den lilla farbrorn
Författare: Barbro Lindgren
Illustratör: Eva Eriksson
Utgivningsår: 1979
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 53

4 kommentarer :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...