torsdag 1 april 2021

Månadens tema är tecknad serie/grafisk roman

 

Månadens tema i april är tecknade serier eller grafiska romaner. Det är en genre jag inte läser jätteofta, men här har jag samlat på mig en trave böcker som alla lockar. Nu återstår att se vad jag ska börja med.

Någon som läst någon av böckerna på bilden eller har en annan bok i genren att tipsa mig om?

10 kommentarer :

 1. Med ojämna mellanrum får jag för mig att läsa mer serier, men så fastnar jag i något jätteprojekt av typen att läsa alla Asterix-album i kronologisk ordning, och så blir det inte tid till annat. Genren är ju mycket större nu än förr, tänker jag varje gång.

  Den enda i din hög som jag vet att jag har läst är Alma Thörn, men den gillade jag: https://jsprbok.blogspot.com/2020/11/179-alma-thorn-alltid-hejda.html (taggen Serier där leder vidare till fler tips). Kanske man skulle unna sig en temamånad i april, rentav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteroligt om du hänger på! :-) Det låter ju lovande att du gillade Thörns bok.

   Radera
 2. Roligt tema! Jag skulle också kunna tänka mig att läsa lite mer i den genren än vad jag gör. Den rödaste rosen slår ut har jag läst men inte någon annan av böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det ska bli kul att fördjupa mig lite, eftersom det inte brukar bli så mycket serier för min del.

   Radera
 3. Ett tema som skulle passa mig. :D
  Ett tips är Maus (del 1 och 2) av Art Spiegelman, en stark serie om andra världskriget. Här står lite mer: https://sv.wikipedia.org/wiki/Maus_(tecknad_serie). Den borde vara lätt att få tag på via bibliotek.

  SvaraRadera
 4. Nu satte jag punkt för temat, och är lite nöjd med att ha hunnit med nio stycken: https://jsprbok.blogspot.com/search/label/M%C3%A5nadens%20tema
  Det blev både skräck och humor och lite däremellan.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...