lördag 3 april 2021

Just nu i april

 

Första lördagen i månaden, och det är dags för ett Just-nu-inlägg. Idén kommer ursprungligen från Kulturkollo, så titta gärna in hos exempelvis Anna, Linda eller Ulrica för att läsa deras svar.

Just nu läser jag The Bone People av Keri Hulme, en bok på temat Nya Zeeland som vi har i bokcirkeln. Boken handlar om mötet mellan enstörige konstnären Kerewin och den sexårige stumma pojken Simon. Jag har också börjat läsa lite till Månadens tema som i april är "tecknad serie/grafisk roman", och har bekantat mig med Elin Lucassi

Just nu tittar jag på ett avsnitt av Salvage Hunters lite då och då. Jag gillar jakten på coola föremål, det brittiska landskapet och de annorlunda platser antikhandlaren Drew Pritchard får besöka, alltifrån slott till fabriker som ska läggas ner. 

Just nu lyssnar jag tyvärr till ljudet av en ihärdig motorsåg. Grannen har tagit ner ett femtontal träd på sin tomt och nu ska allt sågas upp. Men det finns mycket fågelsång att lyssna på också, tack och lov. 

Just nu längtar jag mest efter att det ska bli varmare, så att det ska gå att sitta ute och fika och kanske läsa en bok i vårsolen. 

8 kommentarer :

 1. The Bone people har jag tänkt läsa länge! Om du inte läst Gå med mig till hörnet av Anneli Furmark och I slutet av regnbågen av Bitte Andersson rekommenderar jag dem till månadens tema.

  SvaraRadera
 2. Grannars motorsågar slipper vi i lägenheten :-) Men det finns andra ljud förstås. Jag längtar också efter att läsa i vårsolen!

  SvaraRadera
 3. Ah, en bok från Nya Zeeland! Intressant, jag tycker det är svårt att hitta författare från Oceanien. Många författare därifrån har emigrerat till Storbritannien och bytt eller har dubbla medborgarskap. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inte hittat jättemånga till bokcirkeln, så det har du nog helt rätt i.

   Radera
 4. Härligt med fågelsång! Jag längtar efter lite värme och hoppas på att höra lärkan här i helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte det dröjer så länge nu :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...