fredag 25 oktober 2013

Bokens Dag i Hässleholm

Imorgon, lördagen den 26 oktober, är det äntligen dags för Bokens Dag i Hässleholms Kulturhus. Mellan klockan 13 och 17.15 kan man få möta Gabriella Håkansson, Maria Sveland, Johan Theorin, Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg.

Jag ser mest fram emot att lyssna till Gabriella Håkansson. I bokklubben inför Bokens Dag har vi läst hennes Aldermanns arvinge, en historisk roman som jag verkligen tycker om och har skrivit om här och här. Boken kan med rätta kallas en riktig tegelsten och det ska bli spännande att höra hur det går till att arbeta med ett sådant mastodontprojekt, som dessutom bara är del ett av två!

I bokklubben har vi också läst Maria Svelands Systrar & bröder. Jag är inte lika förtjust i den boken, men det ska ändå bli spännande att möta Sveland, som jag tänker mig har en hel del åsikter om till exempel syskonskapet och äktenskapet.
 
Johan Theorin har jag lyssnat till en gång tidigare, och minns hans stora scennärvaro och kärleken till skrönorna. Hans deckare om Öland är favoriter hos mig och just nu är han aktuell med Rörgast, den fjärde boken i serien.
 
Jag har med stor behållning läst de två första delarna i Sara Bergmark Elfgrens och Mats Strandbergs böcker om Engelsfors. Jag funderar på hur det fungerar när två personer skriver ihop, och  hoppas dessutom att arrangörerna lyckas locka också den yngre publiken till Kulturhuset med valet av de här författarna. Den 15 november släpps Nyckeln, del tre i serien om tonårshäxorna.
 
Ses vi i Hässleholm imorgon eftermiddag?

5 kommentarer :

 1. Ja, visst var det trevligt! Jag gillade verkligen dina bilder - själv glömde jag mobilen i bilen, så det blev inget av med mitt fotande som jag hade tänkt...

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Ja, det var synd. Jag försökte spana efter bokklubbsmedlemmar, men lyckades inte så bra... Men visst hade det varit trevligt att ordna en liten träff för oss skåningar?

   Radera
 3. vi funderade på det ett tag, men vi visste inte riktigt när det skulle vara lämpligt med. nu efteråt kan jag tycka att det kunde ha blivit antingen omedelbart efter bokfrukosten eller i pausen på eftermiddagen.( fast då sprang jag och letade efter förlagda persedlar och försökte sköta mitt funktionärsskap.) men nästa gång så...
  jag träffade Ulrica på frukosten, förresten

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...