torsdag 28 november 2013

Nina Hemmingssons briljanta enrutingar

Nina Hemmingssons serieteckningar får mig ena sekunden att skratta högt och tänka att "precis sådär är det!" I nästa sekund sätter jag nästan skrattet i halsen - och det på ett positivt sätt. Hennes bildrutor är skarpa, dråpliga, ibland obscena, dräpande och mycket roliga!
 
Mina vackra ögon
 
På baksidan av Mina vackra ögon (från 2011) kan man läsa Hemmingssons egna tankar om sina verk:
"Enrutingarna och teckningarna handlar mycket om mina egna tillkortakommanden. Jag vill visa vad jag egentligen menade, om jag hade kunnat. Ett sätt att be mig själv om ursäkt. Det är även en del ilska över att man förväntas vara på ett visst sätt för att man är kvinna, man, barn, gammal och så vidare. Och en frustration över att vi människor prioriterar fel så ofta och inte säger vad vi egentligen menar. Jag tycker inte illa om att leva, men jag tycker det är svårt."
Just enrutingarna är jag väldigt förtjust i, till exempel den här:


Eller den här:


Om du vill pigga upp dig lite i novembermörkret är det här en perfekt bok! Och när du bläddrat igenom Mina vackra ögon, kan du söka dig tillbaka till någon av Hemmingssons tidigare böcker, till exempel Jag är din flickvän nu (2006) eller Så jävla normal (2009).

Titel: Mina vackra ögon
Författare/konstnär: Nina Hemmingsson
Utgivningsår: 2011
Förlag: Kartago
Antal sidor: 143

2 kommentarer :

  1. Jag måste också testa Nina Hemmingson nu när jag gått och kärat ner mig i Liv Strömquist :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det tycker jag! Då kommer du säkert att gilla det här också :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...