tisdag 26 november 2013

Nu är min roman äntligen här!

Låt mig börja med att säga att det verkligen känns fantastiskt att se den text jag har arbetat så länge på, tryckt i bokform.
 
Jag skrev stora delar av Ett ögonblick i sänder när jag gick kurserna i Kreativt skrivande (I, II och III) vid Linnéuniversitetet i Växjö, något som jag varmt kan rekommendera till alla skrivintresserade.
 
 
Från romanens baksidestext:
 
Medicinarstudenten Liv har flytt från förväntningar och krav från familj och pojkvän och vandrar i romanens inledning genom en ny stad på väg mot lägenheten hon hyrt i andra hand. Utanför porten skymtar hon i ögonvrån hur en gardin fladdrar till i ett av fönstren. Där innanför står Birger, grånad och butter, och spanar i smyg på sina grannar. Hans främsta uppgift i livet är att besöka och pyssla om sin mor på ålderdomshemmet Solgläntan. Han grubblar över sin lott i livet och när en Jesus-sparbössa i plast träder in i hans liv, blir grubblerierna av en allt mer religiös natur. Längre upp i huset bor Violet, en äldre kvinna som har dragit sig undan från själva livet. Hon röker cigarett efter cigarett, smeker katten i sitt knä och drömmer om svunna tider med fester och vackra klänningar. I huset finns också Bella, en 10-årig flicka som bor med sin ensamstående mamma i en av lägenheterna. Bella försöker passa in i skolan och ljuger ihop historier för att verka intressant. Mest av allt längtar hon efter att få en egen hund.
 
Ett ögonblick i sänder är en samtida skildring av fyra individer vars berättelser möts, parallellexisterar och vävs in i varandra i Short Cuts-liknande växlingar. Det är en vardag med mörka, sorgsna och gåtfulla sidor som gestaltas, men romanen innehåller även hopp och stunder av skratt och lycka. Precis som i livet blir det inte alltid som man tänkt sig. Navet kring vilket allt kretsar är ensamheten – ensamheten som isolerar och förlamar, men också ensamheten som ger frihet och nya möjligheter.
 
Om du blir sugen på att läsa romanen, kan du beställa den direkt från förlagets hemsida, och den finns också till försäljning hos adlibris och bokus.
 
Det går även utmärkt att köpa den direkt av mig, naturligtvis med en liten hälsning på försättsbladet (160kr + frakt).
 
Om du är intresserad av ett recensionsexemplar går det förstås jättebra! Mejla till ugglanoboken@bredband.net, så fixar jag det!
 
 
 

8 kommentarer :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...