måndag 3 mars 2014

Tematrio - fynd på bokrean

Ingen har väl missat att det är bokreatider, och därför har Lyran i veckans tematrio valt att ställa den här frågan:Berätta om tre reafynd från årets eller något tidigare års rea!

1. Det första fyndet jag vill berätta om är ett riktigt praktverk - i H.W. Jansons bok Konsten kan man läsa om konstens historia, från den äldre stenålderns grottmålningar till fotografier av David Hockney. Den enda nackdelen är att  boken är så stor och tung, men det uppvägs av det rika innehållet.
 
2. Mitt andra fynd är Den svenska litteraturen av Lars Lönnroth och Sven Delblanc. Det är ett samlingsverk i sju delar som fungerar både för att slå upp fakta i, och dessutom är det trevligt att bara bläddra och läsa lite här och där. 
 
3. Till sist, en deckare med verklighetsanknytning. I Helena Henschens  I skuggan av ett brott, berättar hon om de sydowska morden som skedde 1932. En verkligt spännande och välskriven bok!

14 kommentarer :

 1. Jansons Konsten är verkligen riktigt maffig!

  SvaraRadera
 2. Jag tror det var för två år sedan som p1 körde radioföljetong med dramatiserade kända brott ur svensk historia, det var väldigt hörvärt. Sydowska morden fastnade särskilt i minnet. Hoppas Henschens bok är lika intressant!

  SvaraRadera
 3. I skuggan av ett brott vill jag läsa.

  SvaraRadera
 4. Spännande och fina böcker. Det är aldrig fel att ha sådana att bläddra i ibland.

  SvaraRadera
 5. I skuggan av ett brott låter intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, både spännande och välskriven. Dessutom om ett mord som inträffat i verkligheten.

   Radera
 6. I skuggan av ett brott tyckte jag också att var bra! Obehaglig var den också, eftersom jag hela tiden visste hur det skulle gå (inte detaljer, men på det stora hela), men välskriven och fängslande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, det blir ju speciellt med de där berättelserna där man vet slutet.

   Radera
 7. Konsten verkar vara en himla bra bok att njuta av :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den! Lite otymplig, som sagt, men absolut njutbar!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...