måndag 26 maj 2014

Konsten att väcka en före detta samlare ur sin slummer

Idag kom ett paket med böcker på posten. Jag behövde en guidebok till sommarens semester i Cornwall, och när jag ändå var inne och gjorde bokbeställningar utökade jag min order lite. Jag brukar ju skriva här att jag inte har något större behov av att köpa böcker längre och att jag lånar flitigt på biblioteket, och det stämmer ju absolut.
 
Men när jag fick syn på de senaste fyra böckerna från Novellix var det ändå klippt. Jag har ju sett och läst vissa av deras små novellböcker tidigare, och har alltid tyckt att det är en så bra idé att förpacka en god historia i en snyggt och litet format. Ändå har jag aldrig känt behovet av att faktiskt köpa böckerna.
 
Men nu sitter jag alltså här och bläddrar lite i Herr Kadar av Håkan Nesser, Alla vill bara gå hem av Daniel Sjölin, Hägring av Oline Stig och Allt har sin tid av Alva Dahl.
 
 
 
Och de är ju väldigt fina och små och så himla snyggt formgivna! Jag tänker att det ju kanske vore roligt att ha alla Novellix böcker stående i bokhyllan här hemma...
 
Så vem vet? Kanske har Novellix lyckats väcka den slumrande samlaren i mig. När jag var liten var det smurfar och suddgummin, och nu kanske det blir novellböcker?

10 kommentarer :

 1. de är verkligen läskra , de där små Novellixhäftena! det kan aldrig vara fel att samla böcker. köp på, Helena!

  SvaraRadera
 2. De är så fina! Jag gillar Novellix mer i teorin än i praktiken faktiskt. Sidorna är lite svårlästa för mig, men man får ju offra sig för novellkonsten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte tänkt på att de skulle vara svårlästa, me visst får man offra sig lite! ;-)

   Radera
 3. Riktigt fina! Och att köpa några små noveller kan väl knappast räknas... (om man nu hade som mål att inte köpa för många böcker alltså) ;-)

  SvaraRadera
 4. Vad tänker du titta på i Cornwall? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Planerna är väl inte riktigt klara ännu... men vi ska hyra ett hur i nordvästra Cornwall i en vecka (och dessförinnan besöka Bath och efteråt ta oss tillbaka mot London via sydkusten). Jag har väl tänkt en hel del utomhusaktiviteter, typ stränder, krabbfiske osv. Sen står Tintagel på listan, lite olika byar/städer som St. Ives, Padstow sov. Förmodligen St. Michael's Mount, the Eden project, kanske en av hedarna i området? Lite svävande planer än så länge alltså.

   Har du några tips?

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...