lördag 10 maj 2014

Olof Viktors, Hamlet och Åbergs

I torsdags var det äntligen dags för mig att få njuta av min födelsedagspresent (jag fyller år i början av april). Sambons present till mig var biljetter till en av föreställningarna när Shakespeare's Globe Theatre under 2014 ger sig ut på en världsturné med Hamlet. Deras enda stopp i Sverige var i Ystad, så till denna mysiga stad fick vi styra kosan.
 
Dagen inleddes med ett besök på Olof Viktors, ett café på Österlen som nås via vackra landsvägar, så här års kantade av böljande gula rapsfält. Mannen bakom verksamheten är ingen mindre än Jan Hedh, välkänd konditormästare och författare till flera bakböcker. Se till exempel här vilka titlar adlibris har. Jag kan varmt rekommendera ett besök på Olof Viktors, både för miljön och för bakverkens skull.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mätta och nöjda gav vi oss så av till Ystad teater och dagens höjdpunkt - Hamlet. Det var verkligen en superbra föreställning med fantastiska skådisar, och jag njöt av att lyssna till engelskan från Shakespeares tid. Det finns gott om kända citat från Hamlet: förstås "To be or not to be, that is the question", och "Get thee to a nunnery" (detta säger Hamlet till Ophelia), eller "There is something rotten in the state of Denmark."
 
 
 
 
Så till sist, innan vi åkte hem, hann vi med ett kort besök på Åbergs trädgård. De har ett enormt utbud av både nytto- och prydnadsväxter. Synd bara att deras café hade hunnit stänga för dagen.
 
 
 

4 kommentarer :

 1. det var verkligen en heldag! Olof Viktors är helt underbart. Åbergs också. även caféet.
  och så Shakespeare ovanpå det! fantastiskt!

  SvaraRadera
 2. Vilken mysig dag! Och fina bilder. Man blir riktigt sugen på att åka samma väg. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Österlen är fint, och cafeer och teater är alltid mysigt!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...