onsdag 1 maj 2019

Månadens språk är indonesiska

I maj är månadens språk indonesiska och jag har som vanligt samlat ihop en trave böcker att inspireras av. Den här gången hittade jag inte så många titlar att välja mellan, men tycker att de jag hittat verkar intressanta.

I Tranans serie med noveller från världens olika hörn, finns Indonesien berättar: Tusen gevärskulor, tusen fjärilar. Från den kommer jag säkert att läsa något.

Nilsson förlag har i sin utgivning från många olika länder också en roman översatt från indonesiskan. Skönhet är ett sår av Eka Kurniawan beskrivs som en bok som "varvar det moderna Indonesiens tumultartade historia med folkliga berättelser, komedi med tragedi, drömmar med verklighet." Det låter riktigt lockande.

Underst på bilden ser ni de två första delarna i Pramoedya Ananta Toers "Burukvartett" som beskriver Indonesiens moderna historia: Människornas jord och Ett barn av alla folk. Också detta verkar vara intressant läsning.

Tipsa mig gärna om ni har hittat fler böcker översatta från indonesiskan!

Imorgon sammanfattar vi det som blivit läst från ungerskan, som var månadens språk i april. Då får ni gärna  bidra med länk/länkar till det ni har läst.

8 kommentarer :

 1. väldans, vet knappt var det ligger...
  Maken har lärt sig hindi, finns en del läroböcker i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett ovanligt exotiskt språk i utmaningen :-) Ska bli spännande att läsa nåt från den delen av världen.

   Radera
 2. Tranans novellsamlingar har jag gillat tidigare, så jag har preliminärt tänkt att det får bli den i maj. Kanske man kan hitta något där till novellutmaningen också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tänker jag också - bra om man kan kombinera till två utmaningar :-)

   Radera
 3. Jag ska läsa Jordens dans av Oka Rusmini som också finns med i Indonesien berättar. Du måste läsa hennes Sitas eld ur den boken! Är också sugen på Eka Kurniawan, men har lite fobi för tegelstenar. Är den bra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar definitivt Skönhet är ett sår hittills! Tack för tips om Sitas eld - då ska jag säkert läsa den ur samlingen i alla fall.

   Radera
 4. 'Människornas jord' har jag plockat fram för månaden, har velat läsa den länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du väljer den! Själv hade jag aldrig hört talas om författaren förrän jag började söka efter skönlitteratur översatt från indonesiskan på biblioteket.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...