måndag 12 augusti 2019

Hard Light av Elizabeth Hand

Cass Neary, huvudpersonen i Elizabeths Hands böcker, är en riktig antihjälte. Efter en kort karriär som framgångsrik fotograf under punkeran i New York är hon nu beroende av sprit och tabletter och hankar sig fram bäst hon kan.

I bok nummer tre, Hard Light (Skarpt ljus), har Cass lämnat Island bakom sig och flytt till London med ett falskt pass. Hon har också lämnat Quinn, ungdomskärleken som hon inte vet om hon kan lita på. Han har lovat att möta henne på en pub i London, men verkar aldrig dyka upp.

Cass träffar en sångerskan Krishna på puben och blir indragen i ett sällskap av gamla rockstjärnor, filmskapare och groupies, där allt verkligen inte står rätt till. Via miljöer i ren misär i Camden tar oss berättelsen till Cornwalls förrädiska, uråldriga hedlandskap och en arkeologisk gåta.

Mörkret är alltid närvarande i de här böckerna och jag gillar det. Det finns gott om musikreferenser i Hard Light och intressanta detaljer kring fotografi och film. Dessutom är boken välskriven med ett starkt driv framåt.

De två första böckerna om Cass Neary är Generation Loss och Available Dark (Se mörkret).


Titel: Hard Light
Författare: Elizabeth Hand
Utgivningsår: 2016
Förlag: Minotaur
Antal sidor: 355


8 kommentarer :

 1. den här hade jag missat. känner till ett och två. tack för tipset! jag gillar
  Cass Neary

  SvaraRadera
 2. Detta lät inte som en bok i min smak, men jag föll verkligen för omslaget!

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Spännande böcker med en annorlunda huvudperson.

   Radera
 4. Den här hade jag missat, jag gillar verkligen de två första böckerna. Har du lyssnat på den eller läst com e-bok. Hittar den inte vi vanligt pappersformat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lånade vanlig pappersbok på mitt lokala bibliotek.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...