torsdag 25 mars 2021

The Lost Man av Jane Harper

I min bokcirkel har vi just nu tema Australien/Nya Zeeland och den senaste boken vi läst är Jane Harpers The Lost Man.

Boken utspelar sig i Australiens "outback". Det är livsfarligt hett, ägorna är vidsträckta och människorna här behöver verkligen vara av ett tufft släkte för att klara naturens påfrestningar. 

Bokens huvudperson är Nathan Bright, en av tre bröder som växt upp på en stor farm i Queensland. Allting börjar med att Nathan och lillebror Bub hittar mellanbrodern Cameron död, mitt ute vildmarken. Han tycks oförklarligt ha gått iväg från sin bil som hittas fullastad med proviant och allt vad en person här ute behöver för att överleva, och ingen förstår vad som kan ha hänt.

Nathan, Bub och Nathans son Xander återvänder till familjefarmen som Cameron drev, och sörjer tillsammans med de andra familjemedlemmarna: Camerons fru och deras två döttrar, brödernas mor och Harry, en anställd som funnits på gården så länge de kan minnas. Samtidigt som allt praktiskt tas om hand börjar Nathan ana att allt inte står rätt till. Han börjar göra efterforskningar och en mörk historia nystas upp.

Det här är en spännande bok i en spännande miljö. Jag gillar hur skildringen av naturen och väderförhållandena avgör hur personerna lever och agerar, vilket utnyttjas snyggt i bokens handling. Jag blir också riktigt sugen på att läsa Jane Harpers andra böcker, till exempel Hetta


Titel: The Lost Man
Författare: Jane Harper
Utgivningsår: 2018
Förlag: Flatiron Books
Antal sidor: 337

4 kommentarer :

 1. Jag rekommenderar verkligen Hetta (The Dry)! Jag har precis läst hennes senaste, The Survivors.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Då ska jag definitivt läsa den!

   Radera
 2. Svar
  1. Riktigt läsvärd bok, både för handlingen och landskapet som skildras!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...