måndag 1 mars 2021

Månadens tema är nästa bok i serien

I Månadens tema i mars ska jag fokusera på "nästa bok i serien." 

Visst har vi alla bokserier som vi påbörjat och gillar, men av någon anledning blir ändå nästa bok i serien liggande oläst. Jag har plockat fram några som jag verkligen borde ta tag i. 

Jag har läst de två första delarna i Jonas Gardells Torka aldrig tårar-trilogi, men den sista boken Döden har jag kvar. Jag tror faktiskt jag tyckte det blev för jobbigt att läsa på grund av det tunga ämnet, men visst borde jag läsa klart.

En annan riktigt bra trilogi är Rachel Cusks Outline, Transit och Kudos. Där har jag den sista boken kvar att se fram emot. Hilary Mantels Wolf Hall är en annan bok jag verkligen tyckte mycket om, och den andra delen Bring Up the Bodies ligger i min att-läsa-hög.

Berättelsen om Ingrid som växer upp på en isolerad nordnorsk ö i Roy Jacobsens roman De osynliga fortsätter i Vitt hav. Nu är det 1944 och Ingrid återvänder till ön i tron att hon är helt ensam där. Jag vill verkligen läsa vidare.

Till sist, Elena Ferrantes Neapelkvartett, där jag hittills bara läst de två första böckerna om Lila och Elena. Del tre heter Den som stannar, den som går och vi är framme på 1970-talet. Jag ser fram emot att läsa.

Det finns tydligen många serier jag inte läst klart, och då har jag inte ens tagit fram de deckarserier där jag bara läst någon av böckerna i början. Mars kan nog ge många bra läsupplevelser.


6 kommentarer :

 1. Jag är lite skraj för serier ... men trilogin om Jana Kippo tog jag mig igenom utan problem. Det är nog den senaste serien jag läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böckerna om Jana Kippo blev inte liggande hos mig heller. Stora favoriter!

   Radera
 2. jag har just avslutat Anni Blomqvists serie om Maja på Stormskäret. den gick i rasande fart. men jag behövde ju inte köa precis. jag ska också läsa Mantel.2 och Ferrante 4. Jacobsens serie har jag läst. fantastiska böcker. allra bäst är den första. tyckte jag

  SvaraRadera
 3. Det finns verkligen många bra serier! Maja på Stormskäret var ny för mig.

  SvaraRadera
 4. Ferrante har jag i alla fall avslutat, njöt mycket av serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill verkligen läsa hela - gillade de två första mycket!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...