lördag 1 maj 2021

Just nu i maj


Just nu läser jag Owls Do Cry av Janet Frame. Temat kring Australien/Nya Zeeland pågår fortfarande i min bokcirkel och nu har alltså turen kommit till en av de mer välkända nya zeeländska författarna. Jag har inte kommit så långt i boken men gillar det jag läst hittills. Jag har också börjat snegla lite på den hög med biografier och självbiografier jag väljer från till Månadens tema. Kanske lutar det åt att jag ger mig på Anna-Karin Palms biografi över Selma Lagerlöf.

Just nu tittar jag och sambon på Queen's Gambit, förmodligen långt efter alla andra. Jag gillar verkligen! Jag är också sugen på att se Mare of Easttown med Kate Winslet, så den serien står näst på tur. Jag tycker också om Kontrapunkt på teve, särskilt litteraturfrågorna, även om det är riktigt svårt emellanåt.

Just nu lyssnar jag mest på gamla favoriter på Spotify och nyheter på P1. Jag tänker att jag borde lyssna på någon av alla intressanta poddar som alla andra tycks lyssna på, men sen blir det inte av.

Just nu längtar jag efter värmen. April har varit kall och om man nu ska umgås mest utomhus skadar det ju inte att det blir lite varmare. Annars längtar jag efter konserter, live-fotboll och att resa runt varsomhelst i Storbritannien.

Titta gärna in hos till exempel Linda eller Anna för att se hur de har det just nu.

16 kommentarer :

 1. Nya Zeeland skulle jag vilja läsa mer från! Mare of Easttown är en serie jag satt upp på min lista, men vill ha maken med mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul att läsa böcker från olika geografiska platser! Jag ser fram emot Mare of Easttown - brukar gilla det mesta som Kate Winslet gör.

   Radera
 2. Frame har jag inte hört tala som tidigare. Jag har alltid varit fascinerad av Nya Zeeland så författaren måste jag kolla upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är nog mest känd för En ängel vid mitt bord.

   Radera
 3. Är också oerhört Englandssugen just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser ofta framför mig allt jag vill göra och alla platser jag vill besöka där. Gärna ett pubbesök, några bokhandlar och afternoon tea också :-)

   Radera
 4. Var går Mare of Easttown? Har sett den flimra förbi, men inte noterat. Behöver något nytt snart!

  SvaraRadera
 5. Janet Frame säger du? Jag har nog inte läst någon nyzeeländsk författare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar när vi har teman i bokcirkeln, för då blir det att man hittar till böcker man kanske inte annars läst.

   Radera
 6. Jag älskar Janet Frame, det är en sån där författare som borde fått nobelpris!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar! Det här blir min första Frame, men förmodligen inte min sista!

   Radera
 7. Jag var tvungen att läsa min text om Ugglor gråter, det är en fin roman! https://www.ochdagarnagar.se/2013/07/15/ugglor-grater-janet-frame-2/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande att läsa vad du tyckte!

   Radera
 8. Längtar till vårt bibliotek öppnar så jag kan botanisera ännu mer i din blogg, denna om Nya Zeeland låter oxå himla bra📖

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...