torsdag 13 januari 2022

Hetta av Jane Harper

Förra årets sista utlästa bok var för min del Hetta av Jane Harper. Det känns som om jag är långt efter alla andra när det gäller Harpers böcker, men efter att ha läst En förlorad man i bokcirkeln, fick jag mersmak. 

Hetta utspelar sig i den lilla orten Kiewarra i Australien, där det råder svår torka. Invånarna får allt svårare att försörja sig - boskapen dör och fälten ligger torra och förbrända. Mitt i allt detta sker en annan tragedi. Luke Hadler, en av traktens lantbrukare, skjuter ihjäl sin egen fru och son och tar därefter sitt eget liv. 

Poliskommissarie Aaron Falk växte upp i trakten, men har inte varit där på många år. Luke var hans barndomsvän, och nu återvänder Falk för att vara med på begravningen. Han börjar nysta i vad som egentligen skett och funderar också mycket på den tragiska händelse som han själv blev en del av i ungdomen, och som faktiskt tvingade Falk och hans far bort från trakten. 

Jag gillar Hetta. Det är en bok som räknas som en spänningsroman, men samtidigt finns här mycket i till exempel miljöbeskrivningarna och de personliga ödena som också lockar. En klart läsvärd bok, helt enkelt.


Titel: Hetta
Författare: Jane Harper
Översättare: Jessica Hallén
Utgivningsår: 2016
Förlag: Forum
Antal sidor: 336


6 kommentarer :

 1. Jag har läst Hetta och gillade den. Tänkt att jag ska fortsätta med En förlorad man, men har ännu inte kommit till skott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar båda - lika mycket, tror jag.

   Radera
 2. Jag gillade också Hetta, vill läsa mer av samma författare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande böcker i intressant miljö!

   Radera
 3. Jag tyckte jättemycket om Hetta när jag läste den för ett par år sedan, men var inte alls lika förtjust i uppföljaren, Falska vänner. Därför har det inte blivit av att läsa En förlorad man, men jag har hört mycket bra om den så kanske att jag ska ge mig på den också snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade alltså också En förlorad man, men har kvar att läsa Falska vänner. Den lockar mig ärligt talat inte lite mycket.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...