onsdag 18 december 2013

Tematrio - Julklappsböcker

Även den här veckan uppmanar Lyran oss att tänka juliga tankar. Uppmaningen i tematrion lyder:

Berätta om tre bra julklappsböcker!

Mitt första tips blir en roman som i mitt tycke bjuder på det mesta, nämligen Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón. Romanen innehåller en stor dos spänning, en fascinerande Barcelona-miljö och en bokrelaterad gåta kring vilket allting kretsar. Detta är litterär magi på högsta nivå! (När du ändå är i farten, kan du passa på att också ge bort författarens andra två böcker som utspelar sig i samma miljö:  Ängelns lek och Himlens fånge.)

Nästa tips passar bra till någon som gillar att laga mat, men också kanske till den som vill få ihop vardagen och ofta funderar på frågan: Vad blir det till middag? Din matkasse: recept, inköpslistor, middagsmys av Emma Hamberg och Anette Rosvall innehåller verkligen allt det som titeln lovar. Dessutom är texten ofta humoristiskt formulerad och det finns många vackra bilder att bli inspirerad av. Ett av mina favoritrecept är "Mummig morotssoppa" och till den ett "Filmmjölksbröd" som är så gott att det knappt går att sluta äta.
 
Till sist ett tips för barn i åldern 6-9 år: Ninja Timmy och de stulna skratten av Henrik Tamm. Boken är ett actionfyllt äventyr där Timmy och hans gäng förvandlas till brottsbekämpande ninjor. Till sin hjälp har de den äldre mannen Alfred och hans magiska leksaker. Det här är en ganska tjock kapitelbok som passar utmärkt för högläsning. De fantastiska färgillustrationerna förhöjer läsupplevelsen för både barn och vuxna.
 

12 kommentarer :

 1. Jag har hämtat flera favoritrecept från husmorsorna Emma och Annette, men Din matkasse är ny för mig. Låter spännande!

  SvaraRadera
 2. Zafón måste jag läsa. Det är flera som rekommenderat honom och jag har första boken här hemma. Det har bara inte blivit av. Ninja Timmy låter som en bra julklappsbok till släktens yngre medlemmar. Tack för tips!

  SvaraRadera
 3. Den där kokboken skulle vara nått för mig... När jag bloggade på Amelia så bloggade även de där (det kanske de gör än) och då frågade jag om ett bra recept på rotmos som de skickade mig och det är fantastiskt gott, jag gör det ofta! Så jag vet ju att jag både klarar av deras recept och gillar dem... Nu vet jag ju att rotmos inte är så avancerat, men förhoppningsvis har de fler enkla recept som passar mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att kunna fråga dem om recept! Visste inte att de bloggade för Amelia. Jag tror säkert du kan hitta många bra recept i den här boken!

   Radera
 4. Så klart att Vindens skugga är en jätte bra tips:).

  SvaraRadera
 5. Ninja Timmy får jag kolla upp, kan kanske vara något för klassen :)

  SvaraRadera
 6. Ninja Timmy låter som ett perfekt boktips för min snart 7-årige son. Tusen tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Tror förresten snart att set kommer ut en ny bok om Ninja Timmy.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...