söndag 13 januari 2019

Ristat i hud av Ashley Dyer

Ristat i hud av är en kriminalroman skriven av Ashley Dyer, en gemensam pseudonym för författaren Margaret Murphy och kriminalteknikern Helen Pepper.

Poliskommissare Greg Carver har i flera månader jagat en seriemördare, utan att komma närmare ett gripande. Ett efter ett har liken av unga kvinnor dykt upp, alla tatuerade med mystiska symboler över kropparna, som om mördaren gör dem till makabra konstverk.

I bokens öppning blir Carver brutalt nedskjuten i sitt hem. Han överlever, men kan inte delta i spaningsarbetet. Kvar blir hans kollega, Ruth Lake, som också är den som hittar Carver i hans hem och som av någon anledning undanröjer alla bevis på brottsplatsen.

Just denna omständighet att Ruth försöker dölja något och inte verkar veta allt om hur Carver eventuellt är inblandad i något han inte borde vara, ger extra spänning till handlingen.

Ruth i sig är också en intressant huvudperson, med ett driv och en styrka som bit för bit tar oss närmare avslöjandet om hur allt hänger ihop. Här finns också andra minnesvärda personer. Carver förstås, men också den unge polisassistenten Ivey som är oerfaren men verkar handla med både hjärta och hjärna. Också berättelsen kring det senaste mordoffret, Kara, är ett intressant porträtt av en ung kvinna som råkar mycket illa ut.

Jag gillar den här boken. Den är spännande från första sidan till sista, och det är lätt att se hur här finns intressanta trådar att nysta i till en hel serie om duon Lake och Carver.


Titel: Ristat i hud
Författare: Ashley Dyer
Översättare: Gabriel Setterborg
Utgivningsår: 2018
Förlag: Louise Bäckelin
Antal sidor: 413

2 kommentarer :

  1. Och jag som tyckte att Ruth var ointressant! Haha, tänk så olika man kan uppfatta samma bok :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...