lördag 25 april 2020

The Lantern Men av Elly Griffiths

The Lantern Men är den tolfte delen i Elly Griffiths serie om rättsarkeologen Ruth Galloway.

Ruth har flyttat till Cambridge där hon undervisar på universitetet, men omständigheter gör att hon dras tillbaka till Norfolk och sitt gamla liv där.

Ivor March har blivit dömd för mord på två unga kvinnor, men kommissarie Nelson misstänker att han har fler mord på sitt samvete. March lovar att berätta var två andra kroppar är begravna, men bara på ett villkor. Nämligen att det är Dr Ruth Galloway som gör utgrävningen.

Bokens titel syftar på legenden om The Lantern Men - ett slags onda andar som med sitt spöklika ljus lockar sina offer mot en säker död på Norfolks saltängar. Jag gillar hur Griffiths blandar folktro, arkeologi och polisarbete till en mix som verkligen ger boken en spännande handling.

Men allra mest tycker jag om att få umgås med Ruth,
Nelson, Judy, Cathbad och de andra igen. Det är ett kärt återseende.

Titel: The Lantern Men
Författare: Elly Griffiths
Utgivningsår: 2020
Förlag: Quercus
Antal sidor: 359

6 kommentarer :

 1. Oj jösses, vad långt den här serien har kommit. Tror jag är på bok 6 eller något sådant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det finns många och jag hoppas det blir en nr 13. Tycker fortfarande om att läsa de här böckerna, trots att jag inser att det inte kan pågå för evigt :-)

   Radera
 2. Den här ser jag verkligen fram emot och jag planerar att läsa den i på semestern i sommar. Kul att du gillade den, verkar mycket lovande.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...