onsdag 30 oktober 2013

Påminnelse om Jane Austen-utlottningen och presentation av bidragen som hittills kommit inNi kanske vet att jag här på bloggen är mitt uppe i ett firande av Jane Austens författarskap?
 
Det bästa är att du också kan vara med!
 
Skriv ett eller flera inlägg som på något sätt berör Jane Austen - korta eller långa - och länka dem under Jane Austen-fliken ovan. Skriv också gärna något om mitt Austen-tema på din blogg.
 
Då är du  med i utlottningen av en supersnygg skrivbok med Penguins Pride and Prejudice-upplaga som motiv.
 
Vinnaren dras på Jane Austens födelsedag, den 16 december.


Nu har firandet varit igång i precis två veckor och redan har flera intressanta inlägg kommit in. Det gör mig förstås väldigt glad!
 
Den läsande kaninen konstaterar i Pride and Prejudice 200 år! att ett av litteraturhistoriens största mästerverk fortfarande hittar nya läsare. 200-årsdagen av Pride and Prejudice var väl värd att fira!
 
Bokmalen skriver om det spännande "The Austen Project" i inlägget Gamla klassiker skrivs om. Sex kända författare har fått i uppdrag att skriva om klassiker i moderna versioner. Till exempel ska Joanna Trollope skriva om Sense and Sensibility. Spännande!
 
A Room of My Own har bidragit med två inlägg. Först ut var Darcy och Lizzy, som handlar om en omläsning av Stolthet och fördom. Man kan också läsa inlägget om teveserien Stolthet och fördom med fantastiska Colin Firth i rollen som Världens bästa Darcy.
 
Annas bokprat skriver i Georgina Darcy's Diary - Jane Austen's Pride and Prejudice Continued av Anna Elliott om en spännande spinoff-roman, som tar oss tillbaka till Pemberley efter Elizabeth och Darcys giftermål.
 
Själv har jag skrivit två inlägg om en Austen-kurs som jag läste i Oxford. Om själva kursen och om Oxford kan du läsa i The Oxford Experience - Austens hjältinnor, och om de utflykter vi gjorde kan du läsa om i Jane Austen i Chawton och Winchester.


Ett stort tack till alla som bidragit hittills! Men det är ju lång tid kvar till den 16 december, så fortsätt att skicka in era Jane Austen-inlägg och delta i utlottningen!Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...