måndag 26 oktober 2015

Tips på skräcknoveller?

Såhär i Halloweentider kan det ju passa bra att bocka av nummer 13 på listan i  novellutmaningen: "Läs en skräcknovell."

Namn som Edgar Allan Poe och John Ajvide Lindqvist poppar upp i mitt huvud, eller kanske något av självaste Stephen King?

Vad har ni för tips på skräcknoveller? Nya eller gamla, superläskiga eller bara lite mysrysiga? Vilka noveller gillar ni?

12 kommentarer :

 1. Liksom John Ajvide Lindqvist har Johan Theorin gjort en rensning i byrålådan och samlat sina noveller, varav i alla fall ett par stycken kan gå som skräck. Boken heter På stort alvar (ja, stavat så, eftersom det som vanligt handlar om Öland).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips! Har bara läst hans deckare, så det här blir jag nyfiken på.

   Radera
 2. Har precis bokat av nr 13 på listan med noveller, läste Edgar Allan Poes "Huset Ushers undergång". Och att läsa skräck funkar verkligen inte för mig, men kanske har jag bara läst fel saker, så hoppas på fler tips här, eller i utmaningen förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huset Ushers undergång har jag också läst tidigare, och gillade den. Hoppas också få lite nya tips här :-)

   Radera
 3. Edgar Allan Poe gillar jag: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2015/10/en-skracknovell.html

  SvaraRadera
 4. jag försökte lyssna på skräcknoveller av John Ajvide Lindqvist. det gick inte bra alls. The turn of the screw av Henry James," a gothic ghost story novella", har jag både läst och sett som film, men ingetdera fungerade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får vi hoppas på några bra tips här :-) Jag gillar Ajvide Lindqvist!

   Radera
 5. De senaste jag läst är Den svarta katten (Edgar Allan Poe) och Cthulhu (H P Lovecraft), men tidigare har jag också läst bra "hemska saker" skrivna av nya författare som Eva Holmquist, Johan Ring, Oskar Källner, Lova Lovén och Lupina Ojala.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, så många tips på författare jag inte känner till - tack :-)

   Radera
 6. Jo, jag får ju inte glömma att tipsa om klassikern The Monkey's Paw! Vilka mardrömmar jag hade av den på tidigt 80-tal. Finns i fulltext på engelska bl a här: http://americanliterature.com/author/w-w-jacobs/short-story/the-monkeys-paw

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter spännande! Och otäck :-) Tack för tips!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...