måndag 3 oktober 2016

Augustmingel och podd

Ikväll inleds Augusthösten med festligt mingel i Stockholm. Tyvärr har jag inte möjlighet att vara med, men jag och ni kommer i alla fall att kunna lyssna till premiäravsnittet av den nya Augustpodden som spelas in under kvällen.

Tara Moshizi och Daniel Sjölin ska intervjua inbjudna gäster om deras tankar och förväntningar inför nomineringarna till årets Augustpris.

För att diskutera Årets svenska fackbok kommer Gunnar Wetterberg, historiker, författare och hedersdoktor. Precis som jag har du kanske sett honom under hösten i teveprogrammet Fråga Lund.

Om förväntningarna inför nomineringarna till årets svenska barn- och ungdomsbok kommer Johanna Lindbäck att intervjuas. Ni känner igen henne som en av skribenterna på Bokhora, som författare och läsambassadör 2013-2015. Dessutom driver hon tillsammans med Lisa Bjärbo den nystartade podcasten Bladen brinner.

I kategorin Årets svenska skönlitterära bok är Jens Liljestrand den inbjudna gästen. Han är förutom författare också litteraturredaktör och biträdande kulturchef på Expressen.

Det ska bli spännande att höra hur de resonerar. Kanske väcks fler tankar om det som de flesta bokälskare nog funderar på så här års: vilka kommer att bli de nominerade till årets Augustpris?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...