onsdag 19 oktober 2016

Lilla Augustpriset

Det är inte bara de redan etablerade författarna (och för all del en och annan debutant) som prisas i Augustsammanhang. Det finns också nåt som heter Lilla Augustpriset.

De fullständiga reglerna för att delta med ett bidrag hittar du här, men i korthet kan sägas att tävlingen är öppen för ungdomar mellan 16 och 20 år och texten (en ganska kort sådan) kan vara en novell, en essä, en diktsvit, ett debattinlägg, ett reportage eller en utredande text. I år gick anmälningstiden ut den 5 september.

Det som nu återstår är det spännande avslöjandet av vilka sex texter som är de nominerade till 2016 års Lilla Augustpriset och förstås vem som blir årets vinnare.

Den 24 oktober hålls en presskonferens där alla nomineringar till årets pris tillkännages, och så även nomineringarna till Lilla Augustpriset. Det som är lite speciellt med Lilla Augustpriset är att det från och med detta datum till och med den 21 november går att rösta på sin favorittext på www.augustpriset.se.

Rasmus Bjerkander, vinnare av Lilla Augustpriset 2016. Foto: Evan Pantiel

I fjol blev den lycklige vinnaren Rasmus Bjerkander med novellen "Den på intet vis speciella" (du kommer snart att kunna läsa en recension av hans novell här på bloggen).

Flera nu välkända författare har tidigare varit nominerade till Lilla Augustpriset, till exempel Amanda Svensson som i år är en av tävlingens jurymedlemmar.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...