onsdag 6 augusti 2014

Tre på tre: tipsa mig om ungdomsromaner!

Pocketlover kommer också i år att ha den roliga läsutmaningen TRE på TRE, och naturligtvis vill jag vara med. Det går till så att man väljer ut tre böcker som man vill läsa - det kan vara tre i en serie, tre av samma författare, tre med samma tema och så vidare (alltså vad som helst egentligen som kan bilda en trio). Sedan har man tre månader på sig att läsa böckerna, med start den 1 september.
 
I fjol läste jag med stor behållning tre stycken så kallade faktionsromaner (en blandning mellan fakta och fiktion): Blekingegatan 32 av Lena Einhorn (om Greta Garbo), Den bästa dagen är en dag av törst av Jessica Kolterjahn (om Karin Boye) och Åren i Paris av Paula McLain (om Hadley Hemingway). Läs vad jag tyckte om böckerna och genren här.
 
I år är jag inne på tanken att läsa tre ungdomsromaner, men då känner jag att jag skulle behöva lite hjälp att välja titlar...

 Så, vilka ungdomsromaner har du läst och gillat? Tipsa mig om dina favoriter!

6 kommentarer :

 1. Svar
  1. Tack för tips! Ska omedelbart kolla upp!

   Radera
 2. Förr eller senare exploderar jag - om du inte redan läst den. Många har ju det. Annars kanske Gareth P Jones böcker kan vara något? Läser du tre av hans så får du på något sätt en "dubbeltrio" - tre ungdomsböcker av samma författare. ;-) Just nu läser jag Hjärta av jazz, i vilken en 15-årig tjej är huvudperson. Den är mycket bra! Hoppas du finner det du söker. Ska bli intressant att se ditt val sedan. Lycka till. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förr eller senare... har jag läst och gillat hur mycket som helst! Gareth P Jones-böckerna låter intressanta och är inget jag tidigare kände till - titeln Hjärta av jazz låter lockande, tycker jag! Jag ska genast kolla upp dem. Tack för alla tips!

   Radera
 3. Förresten! Jag kom på en till. Stål är det många som gillar, har jag sett. Jag har den i min virtuella "att läsa-hög".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stål är en av mina favoritböcker! :-) Den måste du absolut läsa!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...